World Wildlife Fund Headoffice Zeist

Description

In 2008 the new headquarters of the World Wildlife Fund in Zeist was awarded the Dedalo Minosse International Prize for Commissioning Architecture. The starting point for architect Thomas Rau (www.rau.eu) was to renovate the existing building in the most environmentally friendly way possible. The result was the first emission-free and most energy-efficient renovated building in the Netherlands.

Navos Klimaattechniek B.V. contributed to this by supplying more than 1700 m² of capillary tube mats, which both cool and heat the building. The capillary tube mats were installed in clay plaster on the ceiling. The heat pump system uses the energy from the heat and cold storage.

Project

Project title

WWF Headoffice - World Wildlife Fund for Nature Zeist

Location

Zeist
Netherlands

Building type

office building/
refurbishment

Architect

RAU Architects

Client

Wereld Natuur Fonds NL

Jahr

CTM surface

1.398 m²