Description

Remodeling of the CHEM Polyclinic

Over several years, the patient rooms of the central building (new building 80) were modernized and remodeled in several steps, including the nursing stations for open psychiatry and cardiology. In the basement of the main building (old building), the in-house production kitchen was renovated. In addition, the entrance area and the changing and recreation rooms in the surgery area were remodeled and expanded. Most of the renovation work was carried out in open operation.

Around 1000 m² of Clina capillary tube mats were supplied, most of which were inserted into long panels and activated as a metal acoustic ceiling. In addition to this closed radiant cooling ceiling, gypsumboard ceilings and plaster walls were also realized.

Project

Project title

CHEM Centre Hospitalier Emile Mayrisch Esch-sur-Alzette

Location

Esch-sur-Alzette
Luxembourg

Building type

clinic/
refurbishment

Architect

Jim Clemes Associates

Client

Gesundheitsministerium und Conseil de Gérance Artur Gie

Jahr

CTM surface

999 m²